Binnenhavenstraat 109, 7553JJ Hengelo +31(0)850602509 info@ripplecom.eu

Wat zijn de nadelen van WhatsApp Business?

en wanneer je wel WhatsApp Business wil gebruiken

De nadelen van WhatsApp Business

WhatsApp Business is een messaging-applicatie speciaal voor de zakelijke markt. WhatsApp Business is gericht op zelfstandige ondernemers (ZZP'ers) en kleine startende bedrijven. In de basis biedt WhatsApp Business functies die specifiek zijn ontworpen om privé- en zakelijk berichtenverkeer te scheiden. Zo kan het ondernemers en professionals helpen efficiënter te communiceren met klanten.

Kenmerken van WhatsApp Business

Het meest opvallende kenmerk van WhatsApp Business is dat dit ook slechts op één telefoon kan worden gebruikt met één account. Vaak is dat het zakelijke telefoonnummer. Dit vormt een beperking voor bedrijven die meerdere medewerkers hebben. Samenwerken en een snel bericht sturen is geen grip op. Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor communicatie met klanten doen dat op eigen gelegenheid. Het delen van één enkel account kan leiden tot verwarring en inefficiëntie. In het bijzonder wanneer meerdere mensen tegelijkertijd toegang nodig hebben tot het account. Het is dan niet duidelijk wie wat gecommuniceerd heeft.

Beperkingen van WhatsApp Business

WhatsApp Business was bedoeld om de zakelijke communicatie te stroomlijnen en te verbeteren. Aan het gebruik ervan zitten ook grote nadelen verbonden. Het belangrijkste nadeel is het gebrek aan mogelijkheden voor teamcommunicatie, -samenwerking en inzage of controle over gesprekken. WhatsApp Business is ontworpen voor individueel zakelijk gebruik. WhatsApp Business biedt dus geen geïntegreerde tools voor teamsamenwerking, zoals een teaminbox of interne communicatie binnen een klantgesprek. Dus wordt vaak het separate communicatiekanaal e-mail gebruikt. Dat duurt weer langer om te typen of een snelle (re)actie te krijgen.

De kracht van WhatsApp met het gebruikersgemak zoals dat van e-mail

WhatsApp via de software van Ripplecom. Ripplecom is de professionele versie van WhatsApp Business. Vanaf de basis is Ripplecom ontworpen om de communicatie en samenwerking binnen teams te ondersteunen en daarmee te verbeteren. Met Ripplecom werken meerdere gebruikers samen vanuit één overzichtelijke veilige teaminbox. Het resultaat is één aanspreekpunt voor de klant, één gesprek van je organisatie naar je klant. Alle communicatie met klanten is gecentraliseerd. Meteen overzichtelijk wie welk antwoord heeft gegeven naar de klant. Voorzie het gesprek van interne notities en "tags" voor context of aandacht.

Ripplecom is de oplossing

Ripplecom biedt laagdrempelige en geavanceerde functies voor het routeren en afhandelen van gesprekken. Team(s) reageren efficiënter op klantvragen en -verzoeken. Door gesprekken te routeren naar de juiste persoon binnen de organisatie en interne notities toe te voegen, wordt de klantenservice verbetert en de tevredenheid van klanten verhoogd. De klant krijgt sneller en een beter antwoord omdat er direct kort een (re)actie gegeven kan worden.

Samengevat; WhatsApp Business kan een waardevol hulpmiddel zijn voor individuele ondernemers. WhatsApp Business heeft flinke beperkingen als het gaat om teamcommunicatie en -samenwerking. Daarom is Ripplecom ontworpen. Ripplecom biedt de oplossing voor deze problemen met handige laagdrempelige functies voor teamsamenwerking en klantenservice. Laat je organisatie efficiënter opereren en kom met betere resultaten. De instap is zeer laag.

Kickstart je doelgroepbenadering

Overtuigd hoe we je organisatie kunnen helpen met de beste communicatie?

Antwoord binnen 24 uur
24 uur ondersteuning via Ripplecom

Wil je je communicatie verbeteren voor betere projecten, processen en organisatie? Wil je de betrokkenheid en steun van je doelgroep vergroten? Geef je team de beste tools om samen te werken. Maak gebruik van ons uitstekende communicatietalent om de groei van je organisatie te ondersteunen. Binnen één week is je Ripplecom operationeel. Geef je organisatie een vliegende start, bereik je doelgroep waar ze zijn: op hun telefoon.

Bel or WhatsApp om je vraag te beantwoorden

+31(0)850602509