Binnenhavenstraat 109, 7553JJ Hengelo +31(0)850602509 info@ripplecom.eu

Slimste Zakelijke WhatsApp voor Teams

de professionele versie van WhatsApp Business

Zakelijke WhatsApp voor teams

WhatsApp is de meest gebruikte chat-app ter wereld. We gebruiken het massaal voor persoonlijke communicatie met familie en vrienden. In Nederland maakt maar liefst 99% van de mensen gebruik WhatsApp. Met 2,8 miljard gebruikers wereldwijd (dat is 35% van de wereldbevolking!) is WhatsApp het meest gebruikte communicatieplatform. Wist je dat WhatsApp ook steeds vaker zakelijk wordt ingezet voor klantcontact? Slechts 200 miljoen bedrijven wereldwijd zijn bereikbaar via WhatsApp. Die markt ligt dus open. Met de juiste middelen biedt dit enorme kansen voor bedrijven om persoonlijker en efficiënter te communiceren.

De reguliere en gratis WhatsApp Business app is beperkt in mogelijkheden voor teamwork, teamsamenwerking en teamcollaboratie. Met Ripplecom wordt de communicatie via WhatsApp professioneel. Ripplecom gaat veel verder met de slimme WhatsApp-oplossing gericht op samenwerking binnen teams. Daar waar WhatsApp is ontworpen voor één-op-één gesprekken, faciliteert Ripplecom naadloze één-op-veel communicatie. Dat wil zeggen dat jouw klant met jouw organisatie communiceert (1-op-1) en dat je hele interne team het gesprek kan oppakken met die klant (1-op-veel). Gesprekken toewijzen, doorzetten naar collega's en gesprekken volgen om de afhandeling te controleren.

Gestroomlijnde klantgesprekken

Eén telefoonnummer met een ongelimiteerd aantal teamleden. Zodra een klant via WhatsApp contact opneemt, kan het gehele team hierop inhaken en samenwerken. Niemand hoeft een gesprek meer alleen te behandelen. Door krachten te bundelen worden klantvragen sneller en beter opgepakt, met één duidelijk aanspreekpunt voor de klant. Allemaal vanuit één Teaminbox. Immers communiceert de klant met jouw organisatie. Dat wil niet zeggen dat er één iemand verantwoordelijk is voor die communicatie. Daarvoor ben je samen verantwoordelijk. Pak dan ook deze communicatie samen op. Met het gemak zoals je dat van e-mail en telefonie gewend bent.

Teamleden kunnen notities toevoegen aan een gesprek, collega's taggen voor ondersteuning en wordt de klantcommunicatie toegewezen aan de verantwoordelijke medewerker. Weet die medewerker het niet of is deze onverhoopt afwezig, dan kan het gesprek doorgezet worden naar een andere medewerker. Zo bewaak je één consistente boodschap én een vlotte opvolging. De kracht van WhatsApp zijn de korte en snelle berichten die gestuurd worden.

Optimale workflow met scherpe opvolging

Houd gesprekken naadloos in de gaten met slimme herinneringen en meldingen van Ripplecom. Dat noemen we slimme notificaties in gesprekken. Je krijgt updates wanneer een collega reageert én een seintje vlak voordat de maximale responstijd van 24 uur verloopt. Ruim binnen de tijd kan een gesprek afgehandeld worden, zo snel zoals je WhatsApp-jes tussendoor kan beantwoorden. Zo gaat geen enkel klantvraag meer verloren in de hectiek van de dag.

Waar nodig kun je een gesprek ook intern doorsturen voor extra checks en taken volgens jouw bedrijfsprocessen. Met een interne notitie voor je collega geef je de juiste context en informatie. Blijf de klant to-the-point informeren terwijl je achter de schermen kunt schakelen in het team. Of je nu een webwinkel runt, hypotheekadvies verleent of verse producten levert: met Ripplecom bied je die soepele topservice via WhatsApp. Het is zelfs voor de overheid slim om de kloof tussen burger en overheid te verkleinen.

Alles veilig en centraal

Klant- en gespreksdata wordt beschermd opgeslagen binnen de EU volgens de geldende privacywetgeving zoals AVG en GDPR. Dat biedt meer transparantie dan reguliere WhatsApp Business oplossingen. Met Ripplecom werk je bovendien in één veilige, centrale omgeving zonder app-wisselingen. Dankzij een intuïtieve eenvoudige interface breng je rust en focus voor je medewerkers.

Al deze voordelen van een professionele WhatsApp Business zijn -tijdelijk- vanaf €100 per maand! Voor dat bedrag krijgen teams een professionele WhatsApp-inbox met ongelimiteerde gebruikers en mogelijkheden voor labeling, rapportages en meer.

Unieke voordelen met Ripplecom

De voordelen ten opzichte van bestaande communicatie zoals persoonlijke WhatsApp en WhatsApp Business hebben we opgesomd.

  • 70% van alle berichten wordt binnen 20 min gelezen; 99% van de berichten wordt überhaupt gelezen
  • Gemiddelde conversieratio van 20% op berichten waar de klant actie op moet nemen
  • Je organisatie heeft directe zichtbaarheid en bereikbaarheid tussen vrienden en familie van klanten
  • Mogelijkheid tot proactief benaderen van complete doelgroepen met bulkberichten
  • Op termijn uit te breiden met AI-integraties, connecties met andere systemen, etc.
  • Ontdek nu hoe de slimste zakelijke WhatsApp-oplossing de communicatie in jouw team kan stroomlijnen. Vraag een gratis demo aan met de WhatsApp widget!

    Kickstart je doelgroepbenadering

    Overtuigd hoe we je organisatie kunnen helpen met de beste communicatie?

    Antwoord binnen 24 uur
    24 uur ondersteuning via Ripplecom

    Wil je je communicatie verbeteren voor betere projecten, processen en organisatie? Wil je de betrokkenheid en steun van je doelgroep vergroten? Geef je team de beste tools om samen te werken. Maak gebruik van ons uitstekende communicatietalent om de groei van je organisatie te ondersteunen. Binnen één week is je Ripplecom operationeel. Geef je organisatie een vliegende start, bereik je doelgroep waar ze zijn: op hun telefoon.

    Bel or WhatsApp om je vraag te beantwoorden

    +31(0)850602509