Binnenhavenstraat 109, 7553JJ Hengelo +31(0)850602509 info@ripplecom.eu

WhatsApp Team Inbox

alle gesprekken op één plek

De WhatsApp Team Inbox - communicatie verbeteren

Goede communicatie is essentieel voor het succes van elke organisatie. Dat weten we van ons moederbedrijf RebelBlue.eu. Volgens de onderzoeken en ervaring ligt het succes van ieder project of behalen van organisatie doelen bij transparante communicatie. Dat geldt voor de interactie met externe partijen (zoals klanten, inwoners, participatie, patiënten of gasten) en interne partijen (collega's, mede-vrijwilligers of familie). De essentie is het beantwoorden van vragen van klanten, het coördineren van projecten, of het samenwerken met collega's. De effectieve communicatie is van groot belang voor het soepel laten verlopen van de dagelijkse gang van zaken en het behalen van -strategische- doelen. Met de opkomst van digitale communicatieplatforms is het gemakkelijker om in contact te blijven.

Digitale communicatieplatforms

Communicatie is tegenwoordig snel. De juiste informatie op het juiste moment vraagt om een professionele aanpak in het stroomlijnen van de communicatie. Soms is een e-mail meer dan voldoende omdat een formele vastlegging met een hoog gehalte om tot archivering over te gaan voldoende functionaliteit biedt. Bij incidenten -verstoringen in de dagelijkse processen- is snel en adequaat reageren van belang, gegeven de impact van het incident. De digitale communicatie platforms bieden een uitkomst in de snelle communicatie. Het opschalen van meerdere personen vergt daarin een probleem omdat de context niet direct duidelijk of volledig is of verkeerd geïnterpreteerd kan worden.

WhatsApp: Niet alleen voor Privégebruik

WhatsApp is wereldwijd het meest populaire platform voor persoonlijke communicatie. Met maar liefst 2,8 miljard (!) dagelijkse gebruikers gebruikt 35% van de wereldbevolking dit communicatieplatform. Wist je dat het ook zeer waardevol kan zijn voor zakelijk gebruik? Slechts 200 miljoen bedrijven wereldwijd maken nog maar gebruik van dit digitale slimme platform. Daar ligt dus een kans open voor elke organisatie. WhatsApp is niet langer alleen voor informele gesprekken tussen vrienden en familie. Meer bedrijven ontdekken de voordelen van WhatsApp in de dagelijkse bedrijfsvoering. Net zoals de opkomst van e-mail was zo'n 20 jaar geleden. WhatsApp is echter een effectief middel voor efficiënte zakelijke communicatie.

De groeiende populariteit van WhatsApp onder vrienden en familie heeft geleid tot een natuurlijke uitbreiding naar professionele omgevingen. Immers gebruiken collega's onderling ook WhatsApp, in groepen en in de dagelijkse communicatie onderling. Meer en meer organisaties in Europa omarmen WhatsApp als een waardevol communicatiemiddel met hun klanten om de kloof tussen de klant en de organisatie te verkleinen en de samenwerking binnen hun teams te vergemakkelijken.

WhatsApp Business: Decentraal

Met de komst van WhatsApp Business krijgt de professional een middel in de handen om zakelijke en persoonlijke communicatie te scheiden. Een aparte applicatie waarbij zakelijke communicatie via een andere communicatiestroom gaat. En genegeerd kan worden zodra er vakantie is of een andere onbeschikbaarheid. Privé gesprekken lopen door via de persoonlijke WhatsApp. Dat is een focus 'naar binnen'. Immers is de collega weliswaar 'lekker vrij' maar wordt de klant niet geholpen. Die wordt vergeten. Het wordt tijd voor een klantgerichte focus 'naar buiten'. Een centrale omgeving waarin alle gesprekken bij elkaar kunnen komen. Daar waar professionals elkaar steunen in het beantwoorden van vragen. Het voorzien van de informatie op het juiste moment.

WhatsApp In De Rechtbank

Tegenwoordig zijn WhatsApp gesprekken bewijsmateriaal in overeenkomsten en afspraken die gemaakt zijn. Daarmee krijgt WhatsApp ineens een andere lading. Immers zijn bewijsvoeringen en weerleggingen in een rechtbank essentieel en maakt het verschil tussen winst en verlies. Transcripties kunnen downloaden als bewijsmateriaal. Binnenkort verschijnt er een artikel over de juridische kant van WhatsApp in de rechtzaal.

De Kracht van de WhatsApp Team Inbox

Een van de meest opwindende ontwikkelingen op het gebied van zakelijke communicatie is de opkomst van Ripplecom. Anders dan WhatsApp Business. De enige WhatsApp team inbox. Deze innovatie biedt organisaties de kans om 'naar buiten' te kijken, daar waar de klant zich bevindt. Professionals kunnen elkaar afvangen door samen te werken. Want professionals zijn in staat om al hun WhatsApp-berichten op één centrale locatie te beheren. Daardoor wordt het gemakkelijker om te communiceren met klanten en effectief samen te werken met collega's.

Met de WhatsApp team inbox kunnen bedrijven gesprekken organiseren, toewijzen aan teamleden, en snel reageren op vragen en verzoeken van klanten. We stoppen met het gedoe met het doorsturen van berichten naar verschillende medewerkers of het missen van belangrijke communicatie en context. Of erger nog, dat er interne informatie extern terecht komt. Alles wat je nodig hebt, is binnen handbereik in één overzichtelijke inbox.

Dat is nog niet alles. Ripplecom is de enige die een WhatsApp Team Inbox aanbiedt waarbij interne berichten direct toegevoegd kunnen worden aan gesprekken. Daardoor gaat er geen enkele context verloren. Binnen de klantgespreken interne notities, toewijzen aan teamleden met de juiste informatie geeft een boost aan de directe klantcommunicatie.

Verbeter je Werkproces

Door gebruik te maken van de Ripplecom WhatsApp team inbox kunnen organisaties hun communicatie verbeteren en werkprocessen optimaliseren. Of het nu gaat om het coördineren van projecten, het beheren van klantvragen, of het plannen van vergaderingen. De Ripplecom WhatsApp team inbox maakt het gemakkelijker dan ooit om alles op één plek te beheren.

Kwaliteitscontroles op gesprekken zijn nog nooit zo gemakkelijk geweest. Download transcripties om deze toe te voegen aan een dossier om te bespreken of als input om te verbeteren. Of als bewijsmateriaal in de rechtbank, snel en overzichtelijk.

Bovendien biedt de WhatsApp team inbox de mogelijkheid om gesprekken te automatiseren met de opkomst van AI. Daardoor worden repetitieve taken worden geëlimineerd en de productiviteit wordt verhoogd. Door gebruik te maken van geavanceerde functies zoals geautomatiseerde antwoorden en berichtplanning, kunnen organisaties hun communicatieproces stroomlijnen en waardevolle tijd besparen.

Maak Vandaag nog de Overstap

Als jouw organisatie nog niet gebruikmaakt van de WhatsApp team inbox, is het tijd om de overstap te maken. Door te profiteren van deze krachtige functie kun je de communicatie met je klanten (of andere doelgroep) verbeteren, de samenwerking binnen je team versterken en de algehele efficiëntie verhogen. Waar wacht je nog op? Ontdek vandaag nog de voordelen van de WhatsApp team inbox en geef je bedrijf een voorsprong in de moderne zakelijke wereld.

Kickstart je doelgroepbenadering

Overtuigd hoe we je organisatie kunnen helpen met de beste communicatie?

Antwoord binnen 24 uur
24 uur ondersteuning via Ripplecom

Wil je je communicatie verbeteren voor betere projecten, processen en organisatie? Wil je de betrokkenheid en steun van je doelgroep vergroten? Geef je team de beste tools om samen te werken. Maak gebruik van ons uitstekende communicatietalent om de groei van je organisatie te ondersteunen. Binnen één week is je Ripplecom operationeel. Geef je organisatie een vliegende start, bereik je doelgroep waar ze zijn: op hun telefoon.

Bel or WhatsApp om je vraag te beantwoorden

+31(0)850602509