Binnenhavenstraat 109, 7553JJ Hengelo +31(0)850602509 info@ripplecom.eu

WhatsApp en Traditionele Communicatie

wat zijn de voordelen?

Het Gebruik van WhatsApp in Bedrijfscommunicatie

De veelgestelde vraag die wij vaak hoor: waarom zou ik WhatsApp gebruiken in plaats van traditionele communicatiekanalen? Ons antwoord hierop is eenvoudig: telefonie en telefoongesprekken bieden directe antwoorden en het komt vaak voor dat je de persoon niet te pakken krijgt. Daarbij komt dat 70% van de mensen bel-angst heeft. E-mail wordt hedentendage overspoeld door andere berichten. Veel bedrijven en mensen reageren daar pas laat op. de gemiddelde responstijd van email is 24 tot 48 uur. WhatsApp biedt de ontbrekende link. Het stelt in staat om direct contact te leggen zodra de aandacht er is. Zo kunnen organisaties en haar klanten sneller met elkaar communiceren, verhoogt WhatsApp betrokkenheid en is de informatievoorziening sneller. Gewoon op je bestaande bedrijfs-telefoonnummer.

Waarom dan WhatsApp?

WhatsApp heeft zich bewezen als een fantastisch en effectief communicatiekanaal voor persoonlijke doeleinden. De zakelijke doeleinden worden nog niet optimaal benut, hetgeen bijzonder is. WhatsApp biedt namelijk een laagdrempelige manier om snel berichten uit te wisselen, inclusief tekst, afbeeldingen, video's en meer. Voor zakelijke doeleinden biedt WhatsApp tal van voordelen:

1. Directe Interactie

Met WhatsApp kunnen organisaties nu ineens direct communiceren met klanten en relaties. Zodra een bericht wordt verzonden, is de kans groot dat het direct wordt gelezen (een openratio van 70% binnen 20 minuten) en beantwoord (met een conversieratio van 20%). Dit zorgt voor een snelle en efficiënte communicatie, wat essentieel is in de zakelijke omgevin waar de scheidslijn tussen werk en privé kleiner wordt.

2. Persoonlijke Benadering

WhatsApp geeft bedrijven de mogelijkheid om op een persoonlijke manier met klanten en relaties om te gaan. Direct vanaf je bestaande telefoonnummer. Het informele karakter van het platform zijn klanten vaak meer op hun gemak en sneller bereid om vragen te stellen of feedback te geven. Hier is de dialoog dus ook weer van belang, omdat een organisatie kan verbeteren.

3. Multimediamogelijkheden

Het grote voordeel van WhatsApp is de mogelijkheid om verschillende soorten media te delen, zoals afbeeldingen, video's en spraakberichten. Het snel kunnen delen van multimedia bestanden maakt het eenvoudig om complexe informatie over te brengen om de context duidelijk te maken, of visuele elementen toe te voegen aan een gesprek om het geprek luchtig te houden.

Daarom Ripplecom: De sleutel tot effectieve WhatsApp Communicatie

Voor zakelijke doeleinden kan nu het volledige potentieel van WhatsApp als communicatiekanaal worden benut. Hiervoor is een georganiseerde en gecoördineerde aanpak vereist. Daarom is Ripplecom ontwikkeld die begrijpt dat WhatsApp belangrijk is voor zakelijke doeleinden maar wel toegepast moet kunnen worden. Daarom is Ripplecom ontworpen als een teaminbox. De teaminbox stelt bedrijven in staat om samen te werken met het team, gesprekken te routeren, interne context toe te voegen aan het gesprek en sneller te reageren op WhatsApp-berichten van klanten en relaties.

Met Ripplecom kunnen bedrijven:

  • Alle inkomende WhatsApp-berichten centraal beheren en routeren naar de juiste mensen
  • Interne notities toevoegen voor context en opvolging
  • Gesprekken volgen door slimme notificaties te hebben en altijd op de hoogte te zijn
  • Efficiënt reageren op vragen en verzoeken van klanten
  • De dialoog aangaan met klanten en relaties op een gestructureerde manier

Kortom, Ripplecom biedt bedrijven de volledige set aan mogelijkheden die organisaties nodig hebben om veilig en effectief te communiceren. Daarvoor gebruiken we WhatsApp, net zoals 99% van de mensen. Door gebruik te maken van Ripplecom biedt het de oplossing voor organisaties om te profiteren van de voordelen van WhatsApp. Tegelijkertijd wordt de communicatie gestroomlijnd en geprofessionaliseerd.

Kickstart je doelgroepbenadering

Overtuigd hoe we je organisatie kunnen helpen met de beste communicatie?

Antwoord binnen 24 uur
24 uur ondersteuning via Ripplecom

Wil je je communicatie verbeteren voor betere projecten, processen en organisatie? Wil je de betrokkenheid en steun van je doelgroep vergroten? Geef je team de beste tools om samen te werken. Maak gebruik van ons uitstekende communicatietalent om de groei van je organisatie te ondersteunen. Binnen één week is je Ripplecom operationeel. Geef je organisatie een vliegende start, bereik je doelgroep waar ze zijn: op hun telefoon.

Bel or WhatsApp om je vraag te beantwoorden

+31(0)850602509