Binnenhavenstraat 109, 7553JJ Hengelo +31(0)850602509 info@ripplecom.eu

WhatsApp bedrijfsaccount: hoe pak ik dat aan?

In de razendsnelle wereld van zakelijke communicatie is WhatsApp een enorme kracht geworden. Met het directe karakter en laagdrempelige toegang heeft Whatsapp de manier waarop wij als personen met elkaar communiceren. Met WhatsApp Business wordt ook de manier van communiceren tussen bedrijven met hun klanten voorgoed veranderd. De schoen wringt bij organisaties met meerdere medewerkers. Daar schiet WhatsApp Business ruim tekort. Zo erg zelfs dat zorginstellingen trachten het gebruik van WhatsApp te verbieden. Hieruit blijkt dat WhatsApp Business veel belooft en niet levert wat nodig is. Dat de tekortkomingen van WhatsApp Business zullen aangepakt moeten worden om bedrijven in staat te stellen om op de juiste manier te communiceren én samen te werken.

WhatsApp Business: De belofte en de realiteit

WhatsApp Business is ontworpen voor bedrijven om te helpen met klantcommunicatie. Het biedt extra functies bovenop de persoonlijke WhatsApp, zoals een bedrijfsprofiel voor zichtbaarheid op het WhatsApp platform, snelle antwoorden en het versturen van een geautomatiseerd bericht. Voor ZZP/eenmanszaken voldoet WhatsApp Business zeker. Voor organisaties/afdelingen met meer dan één medewerker schieten deze functies tekort. Het ontbreekt aan mogelijkheden voor samenwerking en teamcommunicatie. Met WhatsApp Business kunnen medewerkers niet samenwerken aan klantvragen en -verzoeken, wat leidt tot inefficiëntie en frustratie.

WhatsApp Business: De belofte en de realiteit

Ripplecom is ontwikkeld als het antwoord op deze problemen. Met Ripplecom kunnen teams samenwerken vanuit één geïntegreerd platform. Met functies zoals interne notities, slimme notificaties en vraaggestuurd werken stelt Ripplecom teams in staat om naadloos te communiceren en samen te werken. Geen gedoe meer met het delen van een enkel WhatsApp-account - Ripplecom biedt een georganiseerde en gestroomlijnde oplossing voor bedrijven vanaf twee medewerkers. Communicatie vanuit één telefoonnummer is sterk; gesprekken komen op één plek binnen en uitgaande gesprekken gaan ook vanuit één centraal nummer. Wie vervolgens een antwoord gaat geven of gegeven heeft is niet meer duidelijk, tenzij de naam erbij wordt gezet. "Doorzetten" van een gesprek is niet mogelijk zoals je kan doorverbinden met de telefoon of een e-mail kan doorsturen. Dat maakt dat WhatsApp voor bedrijven nog niet optimaal is. Samenwerken wordt bemoeilijkt door het ontbreken van deze eigenschappen. Het gevolg is dat de telefoondruk toeneemt omdat het e-mailverkeer vaak al overvol is. Klanten / relaties willen nu eenmaal snel een antwoord in deze snelle tijd. Ga je als bedrijf daar in mee of niet? Stel dat er een oplossing is die niet complex is en wel dit probleem oplost. De belofte voor WhatsApp voor bedrijven wel nakomt.

Ga samenwerken, notities en slimmer werken

Het antwoord op de frustratie over het niet samen kunnen werken of nagaan wie wanneer gereageerd heeft of een gesprek doorzetten naar een collega is eindelijk beschikbaar. Aan al deze slimme uitdagingen is gedacht. Het antwoord is Ripplecom. Ripplecom is de steen in het water voor effectieve communicatie die zich razendsnel uitbreidt. Ripplecom is ontwikkeld als het antwoord op deze problemen. Met Ripplecom kunnen teams samenwerken vanuit één geïntegreerd platform. Met functies zoals interne notities, slimme notificaties en vraaggestuurd werken stelt Ripplecom teams in staat om naadloos te communiceren en samen te werken. Geen gedoe meer met het delen van een enkel WhatsApp Bedrijfsaccount. Ripplecom biedt een georganiseerde en gestroomlijnde oplossing voor organisaties/afdelingen/bedrijven/teams vanaf twee medewerkers.

Vergeet je relaties niet meer: Focus op topcommunicatie

Een van de grootste voordelen van Ripplecom is de focus op topcommunicatie. Met Ripplecom kunnen bedrijven hun klanten beter van dienst zijn door efficiënte en directe communicatie. Daar waar telefoongesprekken vaak direct en verstorend kunnen zijn en e-mail zich opstapelt en reactietijden boven de 48 uur uitkomen, biedt Ripplecom de oplossing. Via het veilige platform van WhatsApp krijgen je relaties binnen 24 uur antwoord. Intern wordt je team gestuurd door slimme notificaties zodat de relaties niet meer vergeten worden. Volg gesprekken voor trainings- en kwaliteitsdoeleinden. Leer van elkaar. Krijg inzicht. Door alle communicatie vanuit één nummer te beheren, behouden bedrijven de controle en kunnen ze nauwkeurig volgen wie wat stuurt en wanneer. Geen gemiste berichten meer, geen dubbel werk - alleen vloeiende, doelgerichte communicatie. Is ook zeer effectief voor overheid. Onder meer voor Burgerparticipatie.

Wij zijn de steen, jouw succesvolle communicatie is de rimpeling in het water.

Als WhatsApp Business niet voldoet aan de behoeften van jouw organisatie, is het tijd om over te stappen naar Ripplecom. Whatsapp voor jouw bedrijf moet volgens de hoogste en veiligste kwaliteitsstandaarden voldoen. Verbieden kan niet, omarmen wel. Zorg dat je controle krijgt over de communicatie met je relaties. Kies daarom voor Ripplecom. Beloftes en afspraken nakomen zit bij ons in het bloed. Dat delen we graag. Ripplecom heeft met zijn geavanceerde functies en focus op samenwerking en efficiëntie en biedt een alles-in-één oplossing voor moderne bedrijfscommunicatie. Dus zeg vaarwel tegen de beperkingen van WhatsApp Business, werkdruk bij je e-mail of verstorende telefoongesprekken en omarm de toekomst van zakelijke communicatie. Daarom Ripplecom.

Kickstart je doelgroepbenadering

Overtuigd hoe we je organisatie kunnen helpen met de beste communicatie?

Antwoord binnen 24 uur
24 uur ondersteuning via Ripplecom

Wil je je communicatie verbeteren voor betere projecten, processen en organisatie? Wil je de betrokkenheid en steun van je doelgroep vergroten? Geef je team de beste tools om samen te werken. Maak gebruik van ons uitstekende communicatietalent om de groei van je organisatie te ondersteunen. Binnen één week is je Ripplecom operationeel. Geef je organisatie een vliegende start, bereik je doelgroep waar ze zijn: op hun telefoon.

Bel or WhatsApp om je vraag te beantwoorden

+31(0)850602509