Binnenhavenstraat 109, 7553JJ Hengelo +31(0)850602509 info@ripplecom.eu

Gebruik van WhatsApp Als Communicatiemiddel

Met E-mail heeft de digitale communicatie een vogelvlucht genomen. E-mail heeft lang de boventoon gevoerd. Eerst in persoonlijke privé communicatie en alter in de professionele interacties. Dat is een proces dat jaren geduurd heeft. Na de e-mail en de opkomst van de social media zijn de gloriedagen van e-mail voorbij. Overvolle e-mail inboxen en spam hebben snel de intrede gedaan. Persoonlijk worden er geen e-mails meer gestuurd. Hooguit om formele communicatie vast te leggen. Zoals de 'ouderwetse' papieren brief. E-mail was ooit een efficiënte en betrouwbare methode om berichten te versturen en te ontvangen. Nu is dat verworden tot een digitale wildernis van ongelezen notificaties, overvolle mappen, en een constante stroom van irrelevante nieuwsbrieven.

WhatsApp: de verborgen communicatie

Daar waar de persoonlijke interactie altijd voorop loopt geldt dat ook in de korte berichten. Vaak van informele aard en werkt 'lekker snel'. In de schaduw van de chaos dat e-mail heet is in de loop der jaren WhatsApp uitgegroeid tot een krachtige en -zakelijk- over het hoofd geziene held: WhatsApp. Terwijl dit platform zijn wortels heeft in de persoonlijke sfeer, ligt de uitdaging nog ruim open in zakelijke omgevingen. Dit is niet te wijten aan een gebrek aan potentieel -integendeel zelfs-. Het is nu nog een gebrek aan aandacht, noodzaak en inzicht in de mogelijkheden van WhatsApp. Het voelt nog wat "nieuw" in de zakelijke wereld. In de tussentijd loopt e-mail vast in een zee van ongelezen berichten. WhatsApp biedt daarentegen een directe en intuïtieve manier om in contact te blijven. We gebruiken het al persoonlijk om met collega's in groepsapps contact te houden. Dat doen we zowel binnen als buiten de muren van een organisatie.

Het Onderscheidend Vermogen van WhatsApp

In de online wereld is het echte probleem niet zozeer het bereiken van klanten. We hebben talloze online marketing bureau's die "hoog laten scoren in Google". Veel content schrijven is daarvoor belangrijk. Maar ook foefjes als het inkopen van backlinks om de pagina hoog te laten scoren in Google. Als paddenstoelen uit de grond geschoten de afgelopen jaren. Nu focussen op waar de klant zit; social media kanalen zoals Facebook, Instagram of Tiktok. Slim om daar de doelgroep te bereiken. Wat doe je als klanten jouw organisatie willen bereiken? Waar halen organisaties het vermogen om de doegroep op een effectieve en tijdige manier te betrekken. In een tijd waarin onze aandachtsspanne korter is dan ooit tevoren. Goed om klanten te bereiken. Hoe bereiken klanten jou? Communicatie gaat immers twee kanten op. Het is essentieel om te communiceren op de kanalen die onze doelgroepen actief gebruiken en vertrouwen. Dat is waar WhatsApp schittert. Terwijl e-mails onbeantwoord blijven en telefoontjes onbeantwoord achterblijven met terugbelverzoeken, biedt WhatsApp een directe lijn naar de klant, waar en wanneer ze die nodig hebben.

De Zakelijke Sleutel tot Succes

WhatsApp wordt steeds meer in de zakelijke wereld gebruikt. Zelfs wordt het in sommige gevallen verboden. Iets dat nagenoeg onmogelijk is. De frustratie om organisaties te bereiken lijkt hoger dan ooit. E-mails die niet beantwoord worden, telefoongesprekken met lange wachttijden en geen directe connectie meer met de klant. In het licht van deze uitdagingen hebben wij Ripplecom ontwikkeld. De enige innovatieve oplossing die organisaties in staat stelt om WhatsApp op georganiseerde manier te integreren in de bestaande communicatiestrategieën. Gericht op samenwerking met het team. Samenwerken met collega's aan klanten. Of de ergste versie we gaan nu klantgericht werken. Ripplecom is er om niet alleen klantgericht te werken (logisch) én is er om samen te werken met collega's. Het gebruik van WhatsApp bij bedrijven is bedoeld om snel en gemakkelijk -kort!- te communiceren met klanten, en intern samen te werken op een manier die voorheen ondenkbaar was. Daarin is Ripplecom uniek!

Ripplecom biedt functies die klantgericht en gericht zijn op samenwerking. Dat doen we met een centrale slimme inbox waar de gesprekken samenkomen, gewoon op het zakelijke telefoonnummer. Tegelijkertijd hebben -ongelimiteerd aantal- collega's hier toegang toe. Zo kunnen gesprekken worden 'doorverbonden' naar de juiste collega en kan die een antwoord geven. Volg gesprekken nadat ze zijn doorverbonden of er wel reactie komt. Want niets is vervelender dan het niet opvolgen van een vraag. Juist daarmee ben je klantgericht en taakgericht bezig. Het is zelfs mogelijk over te gaan tot automatisering van berichten, analyses te doen van klantinteracties en te integreren met andere communicatiesystemen. Dat lijkt allemaal een brug te ver "want dat kan met de gewone WhatsApp ook niet". Wij stellen bedrijven eindelijk in staat om te profiteren van de kracht van WhatsApp met het gemak zoals dat van e-mail. Tegelijkertijd voldoen we volledig aan de eisen van een moderne, digitaal gedreven wereld.

WhatsApp: De Toekomst van Communicatie is NU

De potentie van WhatsApp is enorm en het is tijd deze te omarmen en te erkennen. WhatsApp is een krachtig instrument voor communicatie en betrokkenheid. De kracht moet wel slim, gedoseerd en gecontroleerd ingezet worden. Dat klinkt ingewikkeld maar dat is het zeker niet. Met Ripplecom als jouw partner sta je klaar om de uitdagingen van de moderne wereld aan te gaan. Jij wilt jouw klanten bereiken en de klanten willen jou bereiken.

Kickstart je doelgroepbenadering

Overtuigd hoe we je organisatie kunnen helpen met de beste communicatie?

Antwoord binnen 24 uur
24 uur ondersteuning via Ripplecom

Wil je je communicatie verbeteren voor betere projecten, processen en organisatie? Wil je de betrokkenheid en steun van je doelgroep vergroten? Geef je team de beste tools om samen te werken. Maak gebruik van ons uitstekende communicatietalent om de groei van je organisatie te ondersteunen. Binnen één week is je Ripplecom operationeel. Geef je organisatie een vliegende start, bereik je doelgroep waar ze zijn: op hun telefoon.

Bel or WhatsApp om je vraag te beantwoorden

+31(0)850602509