WhatsApp is gratis. Waarom RippleCom?

Tijd om te verdienen aan WhatsApp.

WhatsApp is gratis: waarom RippleCom?

Er zijn drie soorten WhatsApp. WhatsApp dat gratis is. WhatsApp is gratis voor persoonlijk gebruik. WhatsApp dat we gebruiken voor familie en vrienden. WhatsApp Business is ook gratis. WhatsApp Business die ZZP-ers gebruiken om werk en privé te scheiden. En er is WhatsApp RippleCom. RippleCom is voor organisaties die met hun team klaar willen staan voor hun doelgroep. Investeren in RippleCom betekent winst in tijd, betrokkenheid en conversie. Immers is communicatie de key en RippleCom is de master-key.

WhatsApp als gratis oplossing

We communiceren er op los met elkaar via WhatsApp. Miljarden berichten worden wereldwijd tussen 2,8 miljard gebruikers uitgewisseld. Fijn dat WhatsApp gratis is. Deze gratis oplossing is ontwikkeld om snel, eenvoudig berichten en media uit te wisselen tussen mensen de twee grootste mobiele besturingssystemen met Android (Samsung, HTC, etc) en iOS (iPhone van Apple).

WhatsApp Business is daar als gratis oplossing bij gekomen om zakelijke gebruikers (voornamelijk eenmanszaken) te ondersteunen om 'werk en privé' gescheiden te houden. Op deze manier kunnen bedrijven bereikbaar zijn voor zakelijke relaties en blijven de privé relaties privé. Werk en privé communicatie loopt niet meer synchroon. WhatsApp Business wordt daarom vaak gebruikt om twee WhatsApp's op de telefoon te gebruiken.

De oude marketing gedachte

Bedrijven bereiken massaal hun doelgroep via e-mail. E-mail funnels leveren niet het gewenste resultaat op. Uit recent onderzoek blijkt dat de gemiddelde open rate voor e-mailmarketing slechts 21,33% is, terwijl de gemiddelde click-ratio nog lager ligt; op 2,62%. "Lees-ratio's" zijn niet echt lees-ratio's; als de gebruiker de mail al per abuis aanklikt telt deze als "lees-ratio". Helemaal zuiver is dit dus zeker niet!

Dan hebben we "click-ratio's". De ontvanger die de e-mail geopend heeft en via die e-mail doorklikt. Daar stopt meestal de uitleg en het succes van de e-mail campagne. Doorvragen naar het "conversie ratio" op de e-mailing komt een vage reactie dat de informatie slechts komt uit de Analytics (Google) en het e-mailprogramma's. Kortom, op geschatte waarden en niet de harde cijfers.

Met AI worden de teksten tegenwoordig gemaakt. Prima! Toch blijven de lees-ratio's op zo'n 21,33% hangen (dan doe je het goed in Marketing-land). Dan de click-ratio's van 2,62% worden al als zeer hoog ervaren. Waarbij we nog eens filteren op uitschieters en andere zaken. Dit betekent dat van elke 1000 verstuurde e-mails, er maar 213 worden geopend en slechts 26 mensen doorklikken. Wij van RippleCom vinden dat organisaties enorme kansen om hun doelgroep te bereiken.

WhatsApp voor de zakelijke markt

WhatsApp voor de zakelijke markt wordt nu beperkt ingezet. Dat heeft te maken met de onwetendheid van de mogelijkheden. Nu zijn organisaties bereikbaar om ook via dat kanaal een professionelere uitstraling te hebben. Zelfs organisaties die professioneel willen lijken gebruiken WhatsApp Business. Want dat is gratis. Gratis te gebruiken om ook via dat kanaal bereikbaar te zijn. Geïnstalleerd op één telefoon. Stel je voor: een klant stelt een complexe vraag. Met gratis WhatsApp Business antwoord een medewerker, zonder overleg met collega's of dat duidelijk is wie het antwoord stuurt. Dit kan leiden tot onvolledige of onjuiste informatie.

Met geluk wordt "WhatsApp Web" gebruikt. Dan kunnen maximaal vier mensen (plus 1 op de telefoon) gratis een gesprek voeren met een klant. Via WhatsApp Business. Dat is al heel wat, want bereikbaar zijn via het meest gebruikte platform WhatsApp is al onderscheidend. Het grote voordeel is dat die organisaties al inzien dat klanten niet meer bellen (70% heeft een vorm van bel-angst) en e-mailboxen zitten ram-vol met veel ongelezen berichten en alles 'keurig in mapjes'. Hoewel WhatsApp Business gratis is, mist het cruciale functies voor teamcommunicatie. Je kunt bijvoorbeeld niet zien wie welk bericht heeft beantwoord, wat leidt tot verwarring en dubbel werk. Ook is er geen mogelijkheid voor interne notities of het doorsturen van gesprekken naar collega's.

WhatsApp RippleCom: teamsamenwerking

De WhatsApp RippleCom oplossing is er voor teams die wél willen samenwerken. Waar je met WhatsApp Business niet kan zien wie welk bericht heeft gestuurd, kan dat met WhatsApp RippleCom wel. Anders dan bij gratis WhatsApp, biedt RippleCom een centrale omgeving waar alle teamleden kunnen samenwerken. Je ziet precies wie welk bericht heeft beantwoord, kunt intern overleggen zonder de klant te storen, en gesprekken eenvoudig doorsturen naar de juiste collega. Intern is de communicatie helder en transparant. Daarom werk je met RippleCom met een ongelimiteerd aantal gebruikers. Dat zit standaard in het maandbedrag. Werk vanuit een centrale omgeving die op elk apparaat werkt. Dus geen apparte apps. Gewoon één RippleCom met je team. Daar zit de eerste besparing en terugverdienmoment: efficiënte communicatie en hogere klantbetrokkenheid.

De reden voor RippleCom met je elk eigen gebruikersaccount is eenvoudig; veiligheid en transparantie. Zie wie actie moet ondernemen. Wordt automatisch herinnerd aan opvolging. Wanneer het je uitkomt. WhatsApp RippleCom kan altijd tussendoor. Stuur intern de conversatie door zoals je een telefoon doorverbind naar een collega. Voeg interne notities toe om de conversatie te verduidelijken. Snel een antwoord, geen volle mailboxen. Weinig telefoondruk. Bijvoorbeeld: een klant heeft een technische vraag. Met RippleCom kan de klantenservice het gesprek direct doorsturen naar een technisch specialist, inclusief interne notities over de situatie. Zo krijgt de klant snel het juiste antwoord vanuit de organisatie, zonder van het kastje naar de muur te worden gestuurd.

De nieuwe marketing

Organisaties kunnen eenvoudig hun doelgroep bereiken via WhatsApp. Daar is de doelgroep immers al: 99% van de Nederlanders (98% van de Europeanen) gebruikt WhatsApp. Sta met je organisatie tussen de vrienden en familie van je doelgroep. Laat ze overgaan tot direct actie. En de marketing cijfers liegen er niet om! Het rekenvoorbeeld.

Er wordt via RippleCom een WhatsApp bulk bericht uitgestuurd naar 1000 individuele WhatsApp (telefoonnummers). In de eerste 20 minuten wordt 75% van de berichten gelezen. In de 24 uur daaropvolgend wordt 99% van de berichten gelezen. Ter vergelijk: dit is voor e-mail 21,33%. Dan volgt de click-ratio. Die ligt tussen de 45%-65%. Dus 650 mensen klikt verder (in plaats van 26 mensen via e-mail). Uiteraard meetbaar via Google Analytics. En dan volgt hieruit een conversieratio van 16%-24%. Dus 240 mensen plaatsen een bestelling/maken een afspraak/vullen een enquete in et cetera. Ofwel: Van de 1000 mensen ondernemen 240 mensen direct actie.

E-mailadressen zijn niet meer 'goud'. Nieuwsbrieven worden bijna niet meer gelezen. Gemiddeld hebben mensen 2 tot 3 e-mailadressen om 'privé' en spam (nieuwsbrieven) te ontvangen om vervolgens direct weg te gooien (67% leest de mail niet!). Met RippleCom verzamel je daarom telefoonnummers. Telefoonnummers zijn het nieuwe goud. Telefoonnummers zijn de online burger-service-nummers (BSN). De meeste mensen maken namelijk voornamelijk gebruik van 1 mobiele telefoon. Daar wil je als organisatie zijn. Hier ga je dus met WhatsApp verdienen op conversie. Binnen twee weken zijn de jaarlijkse kosten van WhatsApp RippleCom terugverdiend.

Conclusie

WhatsApp is gratis in persoonlijk gebruik. Dat maakt het zo effectief. Daarom is RippleCom voor bedrijven de slimste keuze. Het biedt wat gratis WhatsApp mist: professionele teamsamenwerking, transparantie en geavanceerde functies. Met RippleCom bereik je je klanten direct. Je behaalt hogere leesratio's en conversies dan met e-mail. Je investeert in betere service, hogere efficiëntie en meer omzet. De keuze is simpel: wil je alleen 'gratis' zijn, of effectief communiceren? RippleCom maakt het verschil. Dat is elke cent waard.

Met e-mail wordt je voorgehouden hoeveel mensen je bericht gelezen hebben. Zonder rekening te houden met 'per abuis openen'. Daarna worden click-ratio's behandeld. Let op, dat zijn geen conversies! Met WhatsApp RippleCom vinden we de open-ratio en de click-ratio een ouderwetse gedachte die bedoeld is om de marketing in te dekken. Het gaat om de conversie-ratio's! Dán kom je in contact met je doelgroep. Dus WhatsApp is gratis? Als je niets met WhatsApp wil verdienen of besparen, kost het je ook niets, behalve tijd. Wil je wel effectief en professioneel communiceren, dan is RippleCom binnen twee werkdagen beschikbaar.

Kickstart je doelgroepbenadering

Overtuigd hoe we je organisatie kunnen helpen met de beste communicatie?

Antwoord binnen 24 uur
24 uur ondersteuning via Ripplecom

Wil je je communicatie verbeteren voor betere projecten, processen en organisatie? Wil je de betrokkenheid en steun van je doelgroep vergroten? Geef je team de beste tools om samen te werken. Maak gebruik van ons uitstekende communicatietalent om de groei van je organisatie te ondersteunen. Binnen één week is je Ripplecom operationeel. Geef je organisatie een vliegende start, bereik je doelgroep waar ze zijn: op hun telefoon.

Bel or WhatsApp om je vraag te beantwoorden

+31(0)850602509